Paris: Hotelurile de 5 stele vor rămâne închise până în septembrie

Paris: Hotelurile de 5 stele vor rămâne închise până în septembrie

Din cauza pandemiei de coronavirus, Parisul va trebui să se descurce fără turiștii bogați în iulie și august. Este un dezastru pentru hotelurile de 5 stele. Dintre zecile de unități de tip « palace », doar La Réserve a redeschis. Însă chiar și fără concurență, cele 40 de camere ale sale nu sunt pline.

„Palace-urile pariziene au vrut să se redeschidă la începutul lunii iulie, dar nu au nicio rezervare”, spune François Delahaye, director de operațiuni pentru Dorchester Collection (Plaza Athénée și Meurice din Paris). „Din cauza carantinei impuse de multe state, nu există nicio modalitate de a-i atrage pe clienți. Dacă totuși vor veni în această vară în Franța, britanicii și americanii vor merge la Cannes, Saint-Tropez sau Biarritz, nu la Paris. În acest moment, intenționăm să redeschidem pe 1 septembrie. Ne trebuie cincisprezece zile pentru a fi gata.”.

În acest context, nu are rost să implementăm nici cea mai mică strategie de a atrage clienți. Se vor întoarce oricum, dar mai târziu.

Fiecare lună pierdută reprezintă o scădere a cifrei de afaceri cu 4 milioane de euro pentru Plaza Athénée și 3 milioane pentru Le Meurice. Cele două palate angajează o mie de colaboratori: peste 95% sunt în șomaj tehnic.

„În acest context, nu are rost să implementăm nici cea mai mică strategie de a câștiga clienți. Două treimi vin pentru petrecerea timpului liber; se vor întoarce, dar mai târziu”. În plus, această clientelă este 80% din străinătate; în ordinea importanței, America de Nord (25 – 35% din prezență), Asia și Orientul Mijlociu. „Acum nu există zboruri din aceste destinații, insistă Christophe Laure, președintele Umih Prestige. Palace-urile au vrut să redeschidă în luna iulie și au lăsat centrele de rezervare deschise: cererea a fost practic inexistentă, ceea ce explică de ce majoritatea nu se vor redeschide până în septembrie.”.

Reluare în 2023

Vara nu este sezonul de vârf al hotelurilor de 5 stele. Dar și-au pierdut cele mai bune două luni, mai și iunie. Septembrie-Octombrie arată prost. „Palace-urile pariziene vor avea de suferit până în primul trimestru al anului 2021″, potrivit lui François Delahaye. „Sper că activitatea se va relua. Paris rămâne o destinație esențială. Dar atâta timp cât nu există un vaccin, va fi dificil.”.

Christophe Laure este mai puțin optimist. Potrivit acestuia, hotelurile de lux pariziene nu vor înregistra înainte de 2022, chiar 2023, o activitate obișnuită. „Palace-urile de 5 stele vor fi ultimele care își vor relua activitatea”, a spus expertul.

Din fericire, aceste hoteluri emblematice pot conta pe proprietarii lor înstăriți care au o viziune pe termen lung a investiției lor. „Proprietarul nostru a făcut o infuzie de zeci de milioane în Plaza Athénée și în Meurice”, spune François Delahaye. Toți au făcut la fel.”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook