Papa Francisc ar putea renunța la funcție după Crăciun. „Nu există îndoială că va demisiona în 2020”

Papa Francisc ar putea renunța la funcție după Crăciun. „Nu există îndoială că va demisiona în 2020”

„Nu cred că există vreo îndoială că va demisiona în 2020”, a declarat pentru EuroWeekly fostul director al afacerilor publice pentru Cardinalul de Westminster.

„Papa Francisc a arătat clar că demisia predecesorului său, Papa Benedict al XVI-lea, a fost un act de mare modestie și că nu va avea nicio problemă să facă același lucru”. Benedict al XVI-lea a renunțat la funcție în 2013 și a reprezentat prima demisie după mai bine de 500 de ani, Papa fiind ales în mod normal pe viață.

Prin urmare, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, ar putea demisiona. Mai ales că, la televiziunea mexicană, în 2014, a declarat într-o ediție din Noticieros Televisa: „Am senzația că pontificatul meu va fi scurt, patru sau cinci ani. Nu știu, poate doi sau trei. În cele din urmă, au trecut deja doi ani. Dar este ca o presimțire: am impresia că Dumnezeu m-a pus acolo pentru o misiune scurtă”.

Papa Francisc este în funcție de aproape opt ani. A venit vremea demisiei? Zvonurile despre demisie au apărut încă de anul trecut, dar Papa a rămăs până la urmă în funcție.

Dacă Papa Francisc va părăsi funcția după Crăciun, cardinalii vor trebui să se întâlnească în conclav pentru a-și alege succesorul. În teorie, nu este nevoie să fii cardinal pentru a fi Papă. Ultimele alegeri ale unui Papă non-cardinal datează din 1.378.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook