Pacienții infectați cu varianta sud-africană dobândesc imunitate pentru toate tulpinile anterioare, arată cercetările mai multor laboratoare din Africa de Sud

Pacienții infectați cu varianta sud-africană dobândesc imunitate pentru toate tulpinile anterioare, arată cercetările mai multor laboratoare din Africa de Sud

Oamenii de știință din Africa de Sud au avut vești bune. Mai multe studii preliminare au fost efectuate la diferite institute de cercetare din întreaga țară pentru a înțelege gradul de imunizare dezvoltat de persoanele care au fost infectate cu varianta 501Y.V2, descoperită în Africa de Sud la sfârșitul anului trecut. Conform primelor rezultate, răspunsul imunitar îi poate proteja ulterior împotriva acestei variante și a altor forme ale virusului.

Cercetarea a fost efectuată de diferite laboratoare din țară, inclusiv KRISP din Durban, care secvențiază noile tulpini ale virusului. Primele rezultate par să indice că persoanele infectate cu varianta 501Y.V2 dezvoltă rezistență atât împotriva respectivei variante, care predomină în Africa de Sud, dar și împotriva tulpinilor mai vechi, identificate în timpul primului val.

Cercetătorii nu sunt încă siguri cât va dura imunitatea sau cum vor reacționa anticorpii la alte variante descoperite în întreaga lume, deoarece studiile sunt în stadiile incipiente. Dar rămâne „o veste bună pentru toată lumea”, potrivit ministrului Sănătății din Africa de Sud, deoarece astfel de rezultate pot ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri mai eficiente.

Africa de Sud și-a început campania de vaccinare cu doze Johnson & Johnson, după ce a renunțat la vaccinul AstraZeneca în urma unor rezultate dezamăgitoare asupra formelor ușoare ale bolii.

Sursa: RFI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook