Organizatorii unei manifestații LGBTI au interzis accesul persoanelor albe. Evenimentul a fost ulterior anulat, din cauza amenințărilor

Organizatorii unei manifestații LGBTI au interzis accesul persoanelor albe. Evenimentul a fost ulterior anulat, din cauza amenințărilor

În urma amenințărilor primite pe rețelele de socializare, centrul LGBTI (lesbiene, gay, bisexuale, transgen și intersex) din regiunea Touraine, Franța a trebuit să-și anuleze demonstrația pentru drepturile minorităților sexuale, programată pentru sâmbătă, 15 mai. Potrivit ziarului La Nouvelle République, aleșii locali au criticat puternic o postare apărută pe contul Instagram al organizatorilor, care a fost ulterior ștearsă. „Este un eveniment la care nu pot participa persoane de ambele sexe și orice persoană albă care va încerca să se infiltreze în această procesiune va fi înlăturată”, au scris ei.

Pe Facebook, consilierii regionali s-au declarat „uimiți” de aceste afirmații: „Această asociație se confruntă cu o deriva discriminatorie pe care o regret”. Contactat de cotidianul regional, centrul LGBTI a invocat „o eroare” și a pretins că a fost o postare a Comitetului Antirasist din Tours, care a ajuns din greșeală la contul său de Instagram.

Totuși, centrul LGBTI a fost nevoit să-și anuleze manifestația, „în fața amenințărilor și potențialelor riscuri care îi privesc pe toți oamenii care doreau să meargă la acest marș”. Într-o postare făcută pe contul de Twitter, asociația a reafirmat că evenimentul nu a fost în niciun caz gândit într-o formă rasistă: „Am dori să ne reafirmăm valorile de combatere a tuturor formelor de discriminare, prin non-violență, bunăvoință și conștientizare. Nu s-a pus niciodată problema organizării unei demonstrații non-mixte”.

Primarul ecologist din Tours ia apărarea asociației LGBTI

Confruntat cu amploarea acestei controverse, primarul ecologist din Tours, Emmanuel Denis, și-a exprimat susținerea pe Twitter, evocând „o controversă instrumentată de extrema dreaptă și transmisă de dreapta locală”. „Îmi afirm încrederea în centrul LGBTI și denunț amenințările cu moartea pe care asociația le primeste”, a transmis primarul.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook