Orchestre de top din Regatul Unit, Franța, Germania și Italia participă la Festivalul George Enescu

Orchestre de top din Regatul Unit, Franța, Germania și Italia participă la Festivalul George Enescu

Orchestre de top din Regatul Unit, Franța, Germania, Italia și Țările de Jos participă la ediția a 25-a a Festivalului George Enescu, ale cărui bilete se pun azi în vânzare.

Organizatorii anunță că vor veni London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Academy of St Martin in the Fields; Orchestra Națională a Franței, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru; Filarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor; Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special și cu un dirijor care vine pentru prima dată în România, Andrés Orozco-Estrada; Orchestra Les Dissonances, cu David Grimal dirijor și solist; Royal Concertgebouw Orchestra cu doi dirijori – Daniel Harding și Alan Gilbert, precum și Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani.

De asemenea, vor veni soliști cunoscuți precum violoniștii Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, Joshua Bell; violoncelista americană Alisa Weilerstein, pentru prima dată în România; frații Renaud Capuçon (vioară) și Gautier Capuçon (violoncel), violoniștii Leonidas Kavakos, Dmitry Sitkovetsky; contratenorul Philippe Jaroussky; Mezzo-soprana Joyce DiDonato și soprana Sonya Yoncheva. La pian sunt anunțați artiști de prestigiu, care au mai fost prezenți în Festival: Denis Matsuev, Jean Yves Thibaudet, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Maria João Pires, Kirill Gerstein.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic susținut de 3.500 de artiști străini și români, pe o durată de 4 săptămâni.

Doritorii pot să cumpere bilete la ediția aniversară a Festivalului Internațional George Enescu, începând de azi, cu mențiunea că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, în funcție de sală și de numărul de locuri disponibile în condiții de pandemie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook