OMS te încurajează să donezi 7 dolari pentru campania de vaccinare. Tedros anunță inițiativa „Go Give One”, care ar putea ajuta la oprirea epidemiei

OMS te încurajează să donezi 7 dolari pentru campania de vaccinare. Tedros anunță inițiativa „Go Give One”, care ar putea ajuta la oprirea epidemiei

Oamenii din întreaga lume sunt încurajați să doneze 7 dolari într-o acțiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a strânge fonduri suplimentare pentru programul internațional COVAX de partajare a vaccinurilor anti-Covid. Lansând campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că va permite celor care doresc „să-și joace rolul în vaccinarea globală printr-o donație simplă” și să ajute astfel la oprirea pandemiei.

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare și livrare a unei doze de vaccin pentru o persoană dintr-o țară cu venituri mici.

Campania va strânge fonduri și de la companii ale căror angajați sau clienți vor să contribuie.

„Cea mai bună cale de a ieși din această pandemie este de a avea vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății și cu cei vulnerabili”, a spus Tedros într-un comunicat.

Campania va fi lansată succesiv în fiecare țară, în 2022, începând cu Marea Britanie, Statele Unite, Israel și Kenya. Este susținută de organizații de caritate și companii globale, cu o platformă de donatii online – www.gogiveone.org.

Facilitatea COVAX își propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid pentru țările cu venituri mai mici, până la sfârșitul anului 2021.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook