OMS schimbă recomandarea| Femeile însărcinate pot fi vaccinate anti-Covid. Israel și SUA au actualizat deja strategia

OMS schimbă recomandarea| Femeile însărcinate pot fi vaccinate anti-Covid. Israel și SUA au actualizat deja strategia

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu există niciun motiv care să arate că riscurile vaccinării femeilor însărcinate ar putea depăși beneficiile. Israel deja recomandă imunizarea femeilor care sunt în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Revizuind recomandările anterioare, OMS afirmă acum că și femeile însărcinate pot primi vaccinul anti-Covid. „În timpul sarcinii există riscul de a dezvolta forme grave ale Covid-19, în schimb nu există date care să arate că administrarea vaccinului poate pune în pericol sarcina”, spune agenția.

„Luân în calcul informațiile pe care le avem referitoare la acest tip de vaccin, nu avem motive întemeiate să considerăm că raportul beneficu-risc este unul fragil în ceea ce privește femeile însărcinate”.

„Prin urmare, femeile însărciate care sunt frecvent expuse la SARS-Cov-2 (lucrători medicali, spre exemplu), sau cele care prezintă comorbidități, pot fi vaccinate după ce primesc acordul medicului”, se arată în comunicatul OMS.

Experții agenției au informat anterior că vaccinurile Pfizer/BioNtech și Moderna nu sunt recomandate în cazul femeilor însărcinate, cu excepția celor care au un mare risc de expunere la virus.

Ministerul Sănătății din Israel a recomandat ca femeile însărcinate să fie vaccinate, după ce au fost raportate mai multe cazuri de îmbolnăvire, cu mai mulți prunci născuți prematur.

Ministerul a transmis că femeile care se află în trimestrul al doilea și al treilea al sarcinii ar trebui vaccinate, scrie Times of Israel.

Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA (CDC) au făcut aceeași recomandare în cursul săptămânii, menționând că femeile însărcinate sunt predispuse la a dezvolta o formă severă a Covid-19, ce poate duce la deces.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook