OMS Europa solicită statelor membre să ia în considerare vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, categoria cea mai afectată de revenirea epidemiei

OMS Europa solicită statelor membre să ia în considerare vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, categoria cea mai afectată de revenirea epidemiei

Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) solicită statelor să protejeze mai bine copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, în prezent grupa de vârstă cea mai afectată de revenirea epidemiei Covid, potrivit organizației. OMS Europa consideră vaccinarea obligatorie, decisă sau luată în considerare de unele țări, ca un remediu de „ultimă instanță”, spune directorul filialei, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă online.

Pentru a evita suspendarea cursurilor și reluarea educației la distanță, OMS Europa recomandă intensificarea testării Covid în școli și vaccinarea elevilor. „Utilizarea măștilor și aerisirea corespunzătoare a claselor, dar și testarea regulată, ar trebui să devină norme în toate clasele primare. Vaccinarea elevilor ar trebui să reprezinte un subiect de discuție și trebuie luată în considerare pentru a proteja școlile”, afirmă Hans Kluge.

Conform OMS, numărul infectărilor crește în toate categoriile de vârstă, „dar cea mai mare rată se înregistrează la cei cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani”. „Nu este ceva neobișnuit în ziua de azi să avem o incidență de două sau trei ori mai mare în rândul copiilor față de populația generală”, subliniază Kluge.

Cât despre vaccinarea obligatorie, directorul OMS Europa consideră că reprezintă „o ultimă soluție absolută, aplicabilă numai atunci când toate opțiunile fezabile pentru îmbunătățirea ratei de vaccinare au fost epuizate”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook