OMS cere clarificări cercetătorilor italieni care au arătat că SARS-Cov-2 circula încă din septembrie 2019

OMS cere clarificări cercetătorilor italieni care au arătat că SARS-Cov-2 circula încă din septembrie 2019

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că noul coronavirus și Covid-19, boala cauzată de acest virus, nu erau cunoscute înainte ca primele cazuri să fie raportate în decembrie, în Wuhan, China.

După publicarea studiului italian care arată că virusul circula deja în septembrie 2019, OMS solicită clarificări. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, virusul și-ar fi putut face apariția mai devreme decât descoperirea sa în Wuhan, „nu poate fi exclusă posibilitatea ca virusul să fi circulat în tăcere, în altă parte”.

Rezultatele studiului italian, publicat de revista științifică Tumori Journal of INT, arată că 11,6% din cei 959 de voluntari sănătoși care s-au înregistrat ca parte a unui test de screening pentru cancerul pulmonar în perioada septembrie 2019 – martie 2020 au dezvoltat anticorpi specifici pentru noul coronavirus, cu mult înainte de luna februarie.

Un alt test pe anticorpi împotriva SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena, ca parte a aceluiași studiu, intitulat „Detecția neașteptată a anticorpilor anti-SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia”.

„Acest lucru demonstrează că noul coronavirus poate circula o perioadă lungă de timp, cu o rată scăzută a mortalității, și nu că dispare și reapare brusc”.

Cercetătorii italieni au observat în martie un număr neobișnuit de mare de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia, în al patrulea trimestru al anului 2019, „un alt element care ar putea confirma că SARS-Cov-2 circula mult mai devreme decât s-a indicat inițial. Nu poate fi exclus”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook