Olanda, în pragul „războiului civil”. Manifestanții anti-restricții sunt „mizeriile societății”, în opinia primarului din Eindhoven

Olanda, în pragul „războiului civil”. Manifestanții anti-restricții sunt „mizeriile societății”, în opinia primarului din Eindhoven

Mai multe orașe din Olanda au fost teatre de revoltă luni, pentru a doua noapte consecutiv, după ce s-a impus o stingere, pentru a combate pandemia. Polițiștii au folosit tunuri de apă împotriva grupurilor de protestatari din orașul-port Rotterdam, precum și în Geleen, lângă Maastricht, raportează forțele de ordine.

Duminică au fost raportate incidente în Amsterdam, Eindhoven, Haga, Breda, Arnhem, Tilburg, Enschede, Appeldoorn, Venlo și Ruremond. În Enschede, protestatarii au atacat un spital și au încercat să-i spargă geamurile.

„Dacă mergem pe această cale, ne îndreptăm spre un război civil”, a declarat primarul din Eindhoven, John Jorritsma, numindu-i pe cei prezenți la manifestațiile de duminică „mizeriile societății”, sugerând necesitatea intervenției armatei.

Un centru de testare Covid-19 a fost incendiat sâmbătă seară în localitatea Urk, în nordul țării, după ce a intrat în vigoare stingerea impusă de guvern, au spus autoritățile locale. „Incendiul de la centrul de screening din Urk depășește toate limitele”, a declarat ministrul Sănătății Hugo de Jonge.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook