Oktoberfest, anulat pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Oktoberfest, anulat pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial

Oktoberfest, festivalul berii din Germania, va fi anulat anul acesta din cauza epidemiei de coronavirus, a anunțat astăzi Markus Söder, premierul landului Bavaria.

Evenimentul, care are loc în fiecare an la sfârșitul lunii septembrie, va fi suspendat pentru că ar reprezenta un factor de risc “atât timp cât nu există un vaccin”, a spus Söder.

Chiar dacă s-ar respecta măsurile de prevenție și distanțare socială, riscul de contaminare ar fi prea mare, a continuat el. “Să trăiești cu noul coronavirus înseamnă să trăiești prudent”.

Germania a anulat toate evenimentele importante care urmau să aibă loc până pe 31 august, ca măsură împotriva extinderii coronavirusului. Oktoberfest ar fi trebuit să se desfășoare între 19 septembrie și 4 octombrie, dar s-a decis anularea lui deoarece are un număr foarte mare de participanți. În medie, 6 milioane de vizitatori sunt prezenți an de an la acest festival.

În 2018, economia locală a câștigat mai bine de 1,2 miliarde de euro de pe urma evenimentului.

“Vrem să protejăm Bavaria”, a spus Markus Söder în cadrul conferinței de presă. “2020 va fi, din păcate, un an fără Oktoberfest”.

Prima ediție a evenimentului a avut loc în 1810, iar de atunci a mai fost anulat de câteva ori, în condiții excepționale: în anii 1854 și 1873, din cauza holerei; în 1923, din cauza hiperinfației și în timpul celor două războaie mondiale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook