Oficialii austrieci publică detaliile planului de vaccinare obligatorie anti-Covid. Care este vârsta minimă și ce amenzi sunt prevăzute în lege

Oficialii austrieci publică detaliile planului de vaccinare obligatorie anti-Covid. Care este vârsta minimă și ce amenzi sunt prevăzute în lege

Guvernul austriac anunță detaliile planului de vaccinare obligatorie împotriva Covid, care includ vârsta minimă de 14 ani și o amendă maximă de 3.600 de euro. Nu este luată în calcul pedeapsa cu închisoarea pentru cei care nu se supun. Ministrul Sănătății, Wolfgang Mueckstein, și ministrul Afacerilor Constituționale, Karoline Edtstadler, au declarat anterior că detaliile pot fi modificate în discuțiile cu experții și partidele de opoziție. Însă este puțin probabil să existe schimbări majore.

Mueckstein și Edstadler au întărit ideea că nu vor exista pedepse cu închisoarea pentru cei care refuză să se vaccineze, chiar și după ce acest lucru devine obligatoriu, din februarie.

Vârsta minimă pentru care se aplică vaccinarea obligatotie este de 14 ani. Guvernul a primit sfaturi juridice conform cărora va fi greu să stabilească o vârstă mai mică.

„Am stabilit o amendă maximă de 3.600 de euro. Suma ar trebui să fie importantă, dar nu atât de descurajatoare încât să generăm mai multă rezistență.”

Fiecare persoană nevaccinată va primi la fiecare trei luni o scrisoare prin care va fi chemată să se vaccineze. Cine nu se supune, primește o amendă de 600 de euro, dar cei care refuză să o achite poate primi o altă penalizare, de până la 3.600 de euro.

Medicii care emit un certificat de vaccinare fals primesc o amendă de 3.600 de euro.

În timp ce unele țări au introdus obligații de vaccinare pentru anumite categorii, cum ar fi lucrătorii din domeniul sănătății, Austria este primul stat membru al Uniunii Europene care a anunțat o obligație generală. Vor exista excepții pentru unele grupuri, cum ar fi femeile însărcinate sau persoanele cu anumite condiții medicale care le împiedică să se vaccineze, menționează Edtstadler.

Regulile sunt valabile până în ianuarie 2024.

Sursa: Local.at

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook