Obligația de a purta mască la școală, contestată în instanță. Copiii sunt supuși „suferințelor psihice și fizice”

Obligația de a purta mască la școală, contestată în instanță. Copiii sunt supuși „suferințelor psihice și fizice”

Un grup de avocați depune astăzi contestație la Consiliul de Stat din Franța, împotriva regulii prin care elevii mai mari de șase ani sunt obligați să poarte mască la școală, potrivit informațiilor adunate de franceinfo. Într-un comunicat de presă, avocații, care spun că au fost angajați de mai mulți părinți, vorbesc despre o măsură „disproporționată, având în vedere constatările despre rolul pe care îl joacă cei mici în răspândirea epidemiei”.

„Interesul major al copilului” nu este luat în considerare

Aceștia cred că „interesul major al mai mult de 4 milioane de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani nu a fost luat în considerare niciun moment, încălcând dispozițiile constituționale și internaționale”. Grupul de avocați evocă „suferințele psihologice și fizice produse de purtarea unei măști timp de 8 ore pe zi”, pe baza constatărilor profesioniștilor din domeniul sănătății, contactați de aceștia. Avocații citează în special dureri de cap, complicații ORL, afecțiuni dermatologice, patologii psihologice, cum ar fi anxietatea sau agresivitatea…

Acest colectiv de avocați, alcătuit din David Silva, Anne Di Nicola, Cécile Jousselin, Flavie de Merleer, Julie Maire, Karine Shebabo, Melody Olibe și Stéphane Maugendre, au declarat că lucrează gratuit pentru a depune un apel în fața Consiliului de Stat, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook