Obiectiv turistic din China luat cu asalt de zeci de mii de vizitatori, după ce autoritățile au redus restricțiile

Obiectiv turistic din China luat cu asalt de zeci de mii de vizitatori, după ce autoritățile au redus restricțiile
Foto: Weibo

Un obiectiv turistic important din sud-estul Chinei a trebuit să-și închidă porțile astăzi, după ce a atins limita de 20,000 de vizitatori, scrie South China Morning Post.

Mulțimea adunată în munții Huangshan, sau Munții Galbeni, este o dovadă a faptului că vor exista dificultăți în a ține sub control epidemia în timp ce restricțiile vor fi eliminate.

Începând de ieri, provincia Anhui a oferit intrare liberă pentru 29 de obiective turistice, printre care și Huangshan, pentru a revigora turismul în zonă.

Vizitatorii au fost rugați să-și certifice starea de sănătate prin intermediul unei aplicații, să poarte măști chirurgicale și li s-a luat temperatura. Cu toate acestea, turiștii nu au respectat regulile de distanțare socială și s-au îmbulzit pentru a vizita rezervația naturală.

Imaginile cu vizitatorii au apărut pe platforma de socializare Weibo. Unii utilizatori au comentat imaginile, spunând că epidemia nu a ajuns la final și că trebuie limitat numărul de vizitatori, pentru moment.

Benjamin Cowling, profesor epidemiolog de la Universitatea din Hong Kong, avertizează: “Statul Chinez are sub control epidemia de COVID-19, dar trebuie să insiste asupra măsurilor de distanțare socială, pentru a scădea riscul apariției unui nou val”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook