O substanță folosită în producerea spray-ului anti-țânțari ucide SARS-Cov-2, arată un studiu al armatei britanice

O substanță folosită în producerea spray-ului anti-țânțari ucide SARS-Cov-2, arată un studiu al armatei britanice

Cercetătorii din cadrul Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) au publicat rezultatele preliminare ale unui studiu care arată că o substanță folosită în compoziția unui insecticid distruge SARS-Cov-2.

Armata britanică afirmă că Citriodiolul, un compus folosit în producerea de insecticide are capacitatea de a acționa împotriva noului coronavirus și era deja folosit împotriva coronavirusurilor deja cunoscute.

Oamenii de știință din domeniul apărării au analizat eficacitatea substanței împotriva Covid-19, iar rezultatele promițătoare au fost publicate astăzi.

Compania producătoare cunoștea faptul că Citriodiolul ar putea oferi protecție contra SARS-Cov-2.

Jacqueline Watson, CEO-ul Citrefine International Ltd, a cerut în luna aprilie sprijinul guvernului pentru a realiza un program de testare.

„Considerăm că există o șansă bună ca produsul să funcționeze împotriva coronavirusului, dar trebuie realizate teste”, spunea ea la acea vreme.

Spray-ul pentru tânțari nu poate oferi protecție totală, așa că este folosit de forțele armate împreună cu alte măsuri de siguranță: purtarea măștilor și igiena regulată a mâinilor.

Citriodiolul se obține din ulei extras din frunze și crengi de eucalipt și se regăsește în insecticide ca Mosi Guard, notează Sky News.

Armata are deja stocuri ale insecticidului și l-a folosit înainte de rezultatele studiului, întrucât nu are efecte adverse.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook