O lună fără Facebook: mai mult timp liber, dar mai puțină informație

O lună fără Facebook: mai mult timp liber, dar mai puțină informație

Un studiu experimental, desfășurat de economiști de la The American Review, a evidențiat aspectele benefice dar și minusurile care apar atunci când renunți la utilizarea rețelei de socializare Facebook.

Aproximativ 3.000 de oameni dispuși să se dezaboneze pentru o lună de la Facebook au participat la acest experiment în schimbul unei sume de bani. Cercetătorii au avut la dispoziție un soft special creat pentru a studia reacțiile subiecților testați.

Cei care au renunțat la Facebook au recuperat, în medie, 60 de minute pe zi, timp pe care l-au utilizat pentru activități cu prietenii si familia. Partea mai puțin bună este că ei n-au mai putut ține pasul cu ultimile noutăți și n-au putut răspunde întrebărilor despre actualitatea politică.

Studiul a arătat că oamenii nu realizeză cât de mult timp petrec pe Facebook, iar când se detasează de rețeaua de socializare devin mai veseli și stările de anxietate se reduc.

Majoritatea participanților au declarat că în viitor vor petrece mai puțin timp pe Facebook, iar 80% dintre ei au spus că dezabonarea a fost un lucru bun pentru ei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook