O echipă de 200 de cercetători a identificat vulnerabilități comune ale coronavirusurilor. „Ajută la identificarea rapidă a tratamentelor”

O echipă de 200 de cercetători a identificat vulnerabilități comune ale coronavirusurilor. „Ajută la identificarea rapidă a tratamentelor”

Vești bune pe măsură ce al doilea val al coronavirusului ajunge în Europa: o echipă internațională de 200 de cercetători a identificat o vulnerabilitate comună a celor trei coronavirusuri SARS-CoV-2, SARS-CoV-1 și MERS-CoV. Această descoperire, detaliată într-un studiu publicat pe 15 octombrie în revista Science, ar putea duce la crearea unor tratamente capabile să neutralizeze Sars-CoV-2 si cele doua rude ale sale, dar și a altor boli.

„Acest studiu internațional la scară largă descifrează pentru prima dată asemănările și, mai presus de toate, vulnerabilitățile coronavirusurilor, inclusiv cele ale SARS-CoV-2, care se află la originea pandemiei care ne lovește în prezent”, subliniază dr. Nevan Krogan, director al Institutului Quantitative Biosciences, School of Pharmacy, Universitatea din California (SUA), autor principal al studiului.

Identificarea „tratamentelor promițătoare”

Aceste vulnerabilități comune ale celor trei coronavirusuri „constituie ținte cu prioritate ridicată pentru intervențiile terapeutice în contextul pandemiei actuale și a celor viitoare”, explică Institutul Pasteur.

Dr. Nevan Krogan consideră că cercetarea va „furniza în cele din urmă un nou model de cercetare aplicabil oricărei boli” și va permite „identificarea rapidă a tratamentelor promițătoare”.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook