O comunitate amish din SUA pare că a atins imunitate colectivă, fără vaccinare. 90% dintre familii au avut măcar un membru infectat

O comunitate amish din SUA pare că a atins imunitate colectivă, fără vaccinare. 90% dintre familii au avut măcar un membru infectat

Allen Hoover, administrator al centrului medical parohial din New Holland, Lancaster, spune pentru Associated Press că 90% dintre familiile practicante din zonă au avut cel puțin un membru al familiei afectat cu SARS-Cov-2. Comunitățile amish și menonite, stabilite în mare parte din regiune, au respectat regulile sanitare la începutul primăverii trecute, prin închiderea bisericilor și școlilor. Adunările religioase s-au reluat în scurt timp, la sfârșitul lunii aprilie. De atunci, virusul s-a răspândit ca un „tsunami”, explică el. „A fost teribil (…); cetățenii s-au îmbolnăvit unul după altul”.

Potrivit organizației Covid Act Now, rata de pozitivitate (numărul de teste pozitive din totalul testelor efectuate) în zona a depășit 20% la începutul lunii mai 2020. Numărul cazurilor a scăzut ulterior, în vară, iar circulația s-a intensificat ușor ușor în toamnă. Astăzi, cazurile noi apar rar.

Au trecut șase săptămâni de când centrul medical condus de Allen Hoover n-a avut niciun pacient cu simptome de Covid-19.

Imunitate fără vaccin. Specialiștii sunt surprinși

Epidemiologii rămân sceptici. Deși imunizarea pe cale naturală este posibilă, este un fenomen extrem de rar, explică Eric Lofgren de la Washignton State University. „Ar fi prima comunitate din Statele Unite care a atins-o”, spune el. Profesorul David Dowdy atenționează că cifra de 90% de infectați trebuie privită cu preacuție (mai ales că e vorba de familii, nu de persoane). S-ar putea să nu fie suficient să vorbim despre imunitate: „Nu există un număr magic”.

Alți oameni de știință spun că, deși un anumit model de imunitate a fost atins în rândul comunităților religioase din Lancaster, este posibil să nu fie suficient împotriva noilor variante. Doar vaccinarea va fi decisivă pentru protejarea populației.

Sursa: CNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook