Nurcile pot transmite coronavirusul la oameni. Guvernul olandez impune testări obligatorii la toate fermele

Nurcile pot transmite coronavirusul la oameni. Guvernul olandez impune testări obligatorii la toate fermele

Autoritățile olandeze sunt de părere că nurcile ar fi putut infecta oamenii cu Covid-19 și impun testări obligatorii la toate fermele de nurci din Olanda.

„Pe baza celor mai noi rezultate obținute în urma cercetării infecțiilor cu Covid-19 de la fermele de nurci, e posibil ca infectarea să se fi transmis de la nurcă la om”, se arată într-un comunicat al guvernului olandez. „Din aceleași cercetări a reieșit că nurcile pot fi infectate cu coronavirus fără să aibă simptome.”

Guvernul spune că testarea pentru anticorpi a nurcilor va fi extinsă la „toate fermele din Olanda și va deveni obligatorie.”

În opinia responsabililor guvernamentali olandezi, pisicile ar putea juca un rol în transmiterea virusului de la o fermă la alta.

„Cercetările pe care le desfășurăm arată că virusurile din două ferme diferite sunt foarte asemănătoare”, se arată într-o declarație de presă, care mai spune că noul virus a fost depistat la 3 dintre cele 11 pisici de la o fermă de nurci.

„În cursul acestor investigații este recomanat ca pisicile să fie împiedicate să intre sau să iasă din fermele de nurci infectate.”

Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, Fadela Chaib, afirmase luna trecută că toate dovezile disponibile arată că virusul a fost transmis de lilieci, dar experții au avertizat anterior că nu trebuie trase concluzii pripite și că alte animale pot, de asemenea, transmite boala oamenilor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook