Novak Djokovic ar putea rata Australian Open din cauza restricțiilor anti-Covid impuse de organizatori

Novak Djokovic ar putea rata Australian Open din cauza restricțiilor anti-Covid impuse de organizatori

Novak Djokovic, învins în finala US Open în urmă cu o lună, a explicat într-un interviu acordat cotidianului sârb Blic că va reveni în circuit la Rolex Paris Masters (1-7 noiembrie). Numărul 1 mondial ar trebui să joace apoi la Torino Masters (14-21 noiembrie) apoi la Cupa Davis (25 noiembrie – 5 decembrie), dar participarea sa la Australian Open (17-30 ianuarie) este pusă sub semnul întrebării.

Deținător al titlului și de nouă ori câștigător la Melbourne, Djokovic crede că restricțiile impuse de australieni l-ar putea împiedica să-și apere titlul. Organizația a indicat că măsurile de sănătate vor fi foarte stricte pentru participanți (o săptămână de izolare în cerc restrâns pentru vaccinați, carantină strictă într-un hotel, fără acces la antrenamente, pentru cei nevaccinați).

Novak Djokovic refuză să spună dacă este vaccinat sau nu. „Dacă înțeleg corect, guvernul și Tennis Australia (Federația australiană) vor lua decizia finală în două săptămâni”, explică el în cotidian. „La fel ca anul acesta, vor exista o mulțime de restricții. Din ceea ce am auzit de la agentul meu, australienii încearcă să îmbunătățească condițiile pentru toți jucătorii, vaccinați sau nu.”

„Încă nu știu dacă voi juca la Melbourne”, spune Novak Djokovic

„Având în vedere toate acestea, încă nu știu dacă voi juca la Melbourne. Există și speculații excesive din partea presei, ceea ce mă deranjează foarte mult. Mass-media pune presiune pe mulți oameni. În acest moment, există prea multe lucruri care nu sunt clare, prea multe informații care nu sunt valabile, apoi sunt confirmate, apoi se schimbă din nou”, adaugă el.

„Nu am vorbit prea mult (despre vaccinare) pentru că toată lumea făcea speculații pe baza a ceva ce am spus acum un an. Nu voi spune dacă sunt vaccinat sau nu. Este o chestiune privată, cred că este nepotrivit să ceri asta unei persoane. Vă spun, nu știu dacă voi merge în Australia. Desigur, vreau să merg. Melbourne este cel mai de succes turneu de Grand Slam al meu.”

În caz că va renunța, numărul 1 mondial ar lăsa să-i scape o șansă uriașă de a-i depăși pe rivalii săi Roger Federer și Rafael Nadal, în prezent la egalitate în privința numărului de titluri de Grand Slam (20). O alegere decisiva pentru Djokovic, care nu ascunde că atingerea acestui record, la 34 de ani, este cel mai important obiectiv al sfârșitului său de carieră.

Sursa: L’Equipe

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook