Norvegia alege să nu administreze copiilor de 12-15 ani a doua doză a vaccinului anti-Covid, de teama unor posibile afecțiuni ale inimii

Norvegia alege să nu administreze copiilor de 12-15 ani a doua doză a vaccinului anti-Covid, de teama unor posibile afecțiuni ale inimii

Norvegia nu le administrează a doua doză a vaccinului anti-Covid copiilor cu vârste între 12 și 15 ani până când nu obține mai multe date, din cauza unui efect advers care implică inflamații ale inimii, anunță autoritățile sanitare. Țara nordică a recomandat până acum doar utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech minorilor.

Ministerul sănătății a declarat că nu există nicio urgență, dat fiind faptul că cei mici prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de Covid-19 și pentru că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecție de 85% împotriva bolii, timp de până la 16 săptămâni.

„O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită și miocardită, în special în rândul bărbaților și băieților tineri”, a declarat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) într-un comunicat.

Pericardita este inflamația mucoasei exterioare a inimii, în timp ce miocardita este inflamația mușchiului inimii.

FHI va evalua din nou situația la începutul anului 2022, după ce va aduna mai multe informații din studiile care se desfășoară în prezent.

Norvegia ia o decizie asemănătoare cu cea a Marii Britanii, care a decis în septembrie că această grupă de vârstă va primi o singură doză.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook