Majoritatea francezilor resping ideea de a primi o a treia doză a vaccinului pentru a prelungi valabilitatea certificatului verde

Majoritatea francezilor resping ideea de a primi o a treia doză a vaccinului pentru a prelungi valabilitatea certificatului verde

Cea mai mare parte a francezilor sunt în favoarea permisului de sănătate, dar nu sunt de acord să facă o a treia doză pentru a beneficia în continuare de el. Francezii sunt în mare parte vaccinați și nu au nimic împotriva unei posibile prelungiri a permisului de sănătate până pe 31 iulie 2022, dacă progresul epidemiei o justifică. Însă studiul subliniază refuzul francezilor de a face o a treia doză. Aproape 6 din 10 respondenți resping mai presus de toate ideea condiționării permisului de sănătate de administrarea dozei suplimentare.

Unul din trei francezi preferă să aștepte

Cea mai puternică opoziție vine din partea simpatizanților partidelor de extremă stânga, precum și dinspre categoriile populare și cele mai modeste din punct de vedere financiar. Din eșantionul chestionat, doar 37% ar accepta o a treia doza „cât mai repede posibil”, iar 36% preferă „să aștepte pentru a fi siguri că este util”, înainte de a decide.

„A treia doză” sau „rapel de vaccinare”: alegerea cuvintelor poate fi, de asemenea, decisivă pentru acceptarea acesteia, în cazul în care guvernul decide să o facă obligatorie pentru a putea să beneficieze de permisul de sănătate. Termenul „rapel”, mai consensual, leagă injecția de programele obișnuite de vaccinare, pe când expresia „a treia doză” este mai degrabă favorizată de oponenții măsurilor de sănătate. Se tem că a treia doza va implica o a patra și așa mai departe.

Sondajul arată, de asemenea, că 62% dintre persoanele chestionate recunosc că permisul de sănătate este o măsură bună. Este o schimbare reală de opinie, deoarece atunci când măsura a fost luată în considerare de guvern, în februarie 2021, 57% dintre francezi erau împotriva ei. De atunci, mulți s-au vaccinat, ceea ce explică parțial atitudinea de acceptare. Singurii care încă mai cred că permisul de sănătate este o măsură deplasată sunt simpatizanții partidului de extremă stanga, France Insoumise (65%).

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook