New York: rozătoarele, împinse spre canibalism din cauza închiderii restaurantelor

New York: rozătoarele, împinse spre canibalism din cauza închiderii restaurantelor

Pentru milioanele de șobolani care au invadat străzile New York-ului, izolarea a durat prea mult. În unele părți ale orașului New York, restaurantele, care sunt închise de câteva săptămâni, reprezentau principala lor sursă de hrană. Astfel că milioane de șobolani merg acum pe străzi, agresivi și flămânzi.

Un articol din New York Times arată că oamenii de știință își exprimă îngrijorarea. „Șobolanii nu devin agresivi față de oameni, ci între ei”, spune Bobont Corrigan, medicul rodontolog (specialist în rozătoare). Sunt în război unul cu celălalt, luptă pentru mâncarea pe care o pot găsi și uneori chiar mănâncă exemplarele mai tinere.”.

Șobolanii care locuiesc în preajma restaurantelor au dezvoltat o dependență totală față de gunoiul rezultat în urma activității acestora. Potrivit lui Bobby Corrigan, cei din cartierele rezidențiale „probabil că nu au observat nimic”, dar asta s-ar putea schimba.

Hoarde de șobolani observați în plină zi

În ultimele săptămâni s-a observat o schimbare în comportamentul obișnuit al șobolanilor, aceștia renunțând la discreție și fructificând orice oportunitate de a se hrăni. Astfel, lucratorii firmelor de deratizare au observat șobolani în plină zi și în locații unde nu fuseseră niciodată văzuți.

De asemenea, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a fost obligat să publice un articol despre bunele practici pentru a evita o posibilă invazie. Aceasta presupune „astuparea tuturor căilor de acces în locuințe, eliminarea resturilor, păstrarea gunoiului în coșuri închise ermetic și eliminarea hranei pentru animale și păsări din curțile caselor”. Astfel de sfaturi au fost necesare și la New Orleans, unde hoardele de șobolani erau văzute pe stradă în timpul zilei, sau la Chicago.

Contactul șobolanilor cu locuitorii reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică, deoarece șobolanii pot transmite o serie de boli oamenilor. Specialiștii sunt totuși optimiști cu privire la îmbunătățirea rapidă a situației de îndată ce izolarea se va termina și restaurantele se vor redeschide.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook