New York| Au organizat o nuntă cu 10.000 de invitați, în ciuda situației epidemice. Autoritățile au interzis evenimentul

New York| Au organizat o nuntă cu 10.000 de invitați, în ciuda situației epidemice. Autoritățile au interzis evenimentul

Autoritățile au interzis o nuntă care urma să aibă loc în statul New York, după ce au aflat că ar fi putut aduna peste 10.000 de invitați, încălcând măsurile de combatere a coronavirusului, a anunțat sâmbătă guvernatorul Andrew Cuomo. 

Biroul șerifului din comitatul Rockland a informat autoritățile despre nunta uriașă programată pentru luni, 19.10.2020, în Williamsburg, într-o zonă în care epidemia de coronavirus este redusă.

„Ni s-a spus că va avea loc. Am investigat și am constatat că acest lucru poate fi adevărat. A fost planificată o nuntă mare, care ar fi încălcat regulile adunărilor ”, a explicat Andrew Cuomo într-o conferință de presă.

Potrivit Elizabeth Garvey, consilier al lui Andrew Cuomo, „mai mult de 10.000 de persoane intenționau să participe” la ceremonie.

„Te poți căsători, dar nu poți invita mii de oameni la nunta ta. Obțineți aceleași rezultate la final. Și este și mai ieftin! ”, a glumit guvernatorul.

Potrivit presei locale, era vorba de o nuntă evreiască ortodoxă, o comunitate care a protestat recent la New York împotriva restricțiilor instituite pentru a combate un nou val al coronavirusului.

Cazurile de coronavirus sunt din nou în creștere în New York și în suburbiile sale, în special în cartierele în care evreii ortodocși sunt numeroși, iar unii dintre aceștia acuză autoritățile de stigmatizare.

Săptămâna trecută, Andrew Cuomo a ordonat închiderea intreprinderilor neesențiale până la sfârșitul lunii, iar participarea la slujbele religioase din cartierele afectate este limitată la 10 persoane. Școlile și-au închis ușile.

Guvernatorul a declarat sâmbătă că aceste măsuri dau deja rezultate.

New York a fost epicentrul epidemiei în Statele Unite în primăvară, cu peste 23.800 de decese, înainte de a reuși să controleze situația cu prețul unor restricții severe.

Andrew Cuomo a anunțat redeschiderea, pe 23 octombrie, a cinematografelor din zonele în care pozitivitatea virusului este mai mică de 2%, cu o capacitate maximă de 25% sau 50 de persoane în sălile de teatru.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook