Reunirea Phoenix, dată peste cap de nunta lui George Simion

Reunirea trupei Phoenix în formula de glorie din anii ’70, programată pentru toamna asta, a fost dată peste cap de nunta lui George Simion.

Nicu Covaci și-a supărat foștii colegi din Phoenix pentru că a acceptat să cânte la nunta lui George Simion.
Basistul și compozitorul Phoenix Josef Kappl scrie pe Facebook că fostul său coleg pătează numele legendarei trupei prin concertul de azi de la nunta politicianului și nu vrea să asocieze ce a realizat Phoenix în anii ’70 cu ce face Covaci acum.

Josef Kappl: „De unde s-a pornit și unde s-a ajuns!!!
De aceea vă rog să nu asociați niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulți ani încoace “leaderul” acestui grup, sub același nume! Mi-e rușine de rușinea lui! Dar nu mi-e rușine, ci sunt mândru de cele realizate atunci! Pentru mine numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenței și al năzuinței spre libertate! Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă, după ce cei cu adevărata “șiră a spinării” au părăsit grupul. Adio reunire! Cu mine NU!

Covaci se apără și spune că „a semnat un contract cu o fundație pentru un concert cu 10 mii de spectatori, nu pentru nunta unui politician„. Phoenix vor cânta în această seară în comuna Măciuca, județul Vâlcea.

Phoenix urmau să susțină un turneu aniversar în toamnă – 60 de ani de Phoenix, pe stadioanele din marile orașe din țară. Concertele ar fi trebuit să îi aducă din nou pe aceeași scenă pe membrii importanți ai trupei: Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Josef Kappl și Mani Neumann, care s-ar fi alăturat actualei componențe Phoenix, condusă de Nicu Covaci.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook