NASA: Un asteroid se îndreaptă spre Terra și ne-ar putea lovi pe 2 noiembrie. „Impactul nu ar trebui să fie apocaliptic”

NASA: Un asteroid se îndreaptă spre Terra și ne-ar putea lovi pe 2 noiembrie. „Impactul nu ar trebui să fie apocaliptic”

O pandemie devastatoare, explozii mortale, ciocniri violente și alte dezastre ecologice… Până la finalul anului, ne cade și cerul în cap, la propriu.

Potrivit oamenilor de știință de la NASA, un asteroid se îndreaptă spre planetă și ne-ar putea lovi la sfârșitul anului, cu o zi înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

Agenția guvernamentală a anunțat sâmbătă, 22 august: asteroidul, identificat pentru prima oară la Observatorul Palomar din California în 2018 și denumit 2018VP1, se va apropia de Pământ pe 2 noiembrie 2020, cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Conform datelor NASA, diametrul asteroidului este în jur de doi metri. Ar putea afecta trei puncte de pe planetă, dar, „pe baza celor 21 de observații făcute în 12.968 de zile”, violența impactului nu ar trebui să fie apocaliptică, a spus NASA.

Cei mai îngrijorați pot fi însă, liniștiți, șansele de a lovi Terra sunt estimate la doar 0,41%.

Sursa: CNEWS

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook