„Naked Athena”, protestatara complet dezbrăcată din Portland

„Naked Athena”, protestatara complet dezbrăcată din Portland

Vineri seară, în timp ce orașul Portland era încă scena protestelor împotriva violenței polițienești și a urii rasiale, o femeie goală s-a așezat  fața forțelor de ordine. Fără să spună un cuvânt, s-a așezat în fața ofițerilor, purtând doar o mască și o șapcă pe cap.

Oregon Live relatează acest incident imortalizat de fotograful Dave Killen. „Toți păreau surprinși și fără cuvinte”, spune el.

După un moment de ezitare, ofițerii au început să tragă cu gloanțe cu piper spre ea, explică fotograful. Un alt protestatar s-a apropiat apoi de tânără, încercând să o acopere cu un scut improvizat. Dar „Nacked Athena” a preferat să rămână nemișcată, păstrând tăcerea. „Era incredibil de vulnerabilă. Și ar fi fost foarte dureros pentru ea să fie rănită de gloanțele forțelor de ordine”, comentează Dave Killen. După aproximativ zece minute, a plecat, fără să spună un cuvânt, păstrându-și identitatea secretă.

Orașul se confruntă de săptămâni întregi cu manifestații împotriva rasismului și violenței polițienești. În ultimele zile, activiștii pentru drepturile omului și oficialii au denunțat arestări ilegale. Duminică, primarul din Portland, Ted Wheeler, a cerut din nou plecarea trupelor federale, trimise de Trump pentru a calma situația.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook