Ministrul german de Interne îi cere fotbalistului Joshua Kimmich să-și reconsidere poziția și să se vaccineze împotriva Covid

Ministrul german de Interne îi cere fotbalistului Joshua Kimmich să-și reconsidere poziția și să se vaccineze împotriva Covid

Ministrul german de interne Horst Seehofer îl îndeamnă pe mijlocașul lui Bayern Munchen, Joshua Kimmich, să primească vaccinul anti-Covid. „Gândește-te mai bine și vaccinează-te!”, spune Seehofer, intervievat de Bild. „Ești un model pentru ceilalți: dacă te vaccinezi, alți oameni vor spune ‘și eu o voi face’”, adaugă el.

Internaționalul german a stârnit o amplă controversă după ce a dezvăluit, weekendul trecut, că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19. „Nu pentru că mă opun vaccinării”, a precizat Kimmich, care, pentru a-și justifica alegerea, a evocat „motive personale”, afirmând că are îndoieli cu privire la efectele pe termen lung ale vaccinării.

Doar 6% dintre jucătorii din Germania nu sunt vaccinați

Jucătorul de 26 de ani al lui Bayern se numără printre printre puținii jucători profesioniști din Germania care nu sunt vaccinați. Conform declarațiilor lui Christian Seifert, șeful Ligii Germane de Fotbal (DFL), 94% dintre ei ai primit vaccinul. În Germania, 66,4%, sau două treimi dintre cei 83 de milioane de locuitori sunt complet vaccinați, potrivit datelor oficiale.

Sursa: L’Equipe

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook