Ministrul Economiei și Finanțelor din Franța împărtășește experiența Covid. „Nu este ceva banal. Nu mai pot alerga”

Ministrul Economiei și Finanțelor din Franța împărtășește experiența Covid. „Nu este ceva banal. Nu mai pot alerga”

Invitat marți la France Inter, ministrul Economiei si Finanțelor, Bruno Le Maire, a povestit despre experiența pe care a avut-o cât timp a fost bolnav de Covid-19. Al patrulea ministru care a contractat virusul, deputatul a fost testat pozitiv pe 19 septembrie.

Revenind după o săptămână de izolare, ministrul a cerut „responsabilizarea” francezilor în fața unei boli „care nu este una banală”.

Aceasta este o mărturie personală a unei persoane care aleargă de obicei între 25 și 30 de kilometri pe săptămână și care astăzi nu mai poate alerga”, a spus Bruno Le Maire. Ministrul în vârstă de 50 de ani, un împătimit al sportului, a făcut referire la Covid-19 ca fiind o boală „care îți atacă plămânii, ceea ce îți oferă o senzație de sufocare foarte dificil de suportat”.

Ministrul a fost intrebat cu privire la lipsa „studiilor științifice valabile” prezentate de unii pentru a justifica măsurile luate de guvern. „Spunem toți asta până când experimentăm această boală. Odată ajuns acolo, cred că vezi lucrurile puțin diferit”, a replicat el. Și continuă: „această boală nu este ca celelalte. Trebuie să o iei în serios dacă îți plac oamenii din jurul tău și dacă respecți personalul medical.”. Bruno Le Maire a îndemnat în cele din urmă să încetăm cu „egoismul” și să fim generosi.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook