Ministerul Apărării îl contrazice pe Vlad Voiculescu în legătură cu numărul de victime Covid: „Toate decesele au fost centralizate și raportate”

Ministerul Apărării îl contrazice pe Vlad Voiculescu în legătură cu numărul de victime Covid: „Toate decesele au fost centralizate și raportate”

Fostul ministru al Sănătății continuă dezvăluirile privind falsele rapoarte legate de numărul deceselor din spitalele Covid. Inițial a refuzat să ofere cifre concrete, s-a limitat la a spune că „există diferențe fundamentale între numărul real de decese și cel raportat“. Acum revine asupra declarațiilor și afirmă că, cel puțin în privința Spitalului Colentina, diferențele sunt de ordinul „sutelor de morți”. O situație similară ar fi și la spitalul ROL 2.

Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitate militară din curtea Spitalului Ana Aslan, sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică“, a spus Vlad Voiculescu pentru Europa FM.

Drept răspuns, Ministerul Apărării a emis un comunicat în care transmite că raportările au fost făcute conform legii.

 „Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020. Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale.

De altfel, Spitalul Colentina afirmă că a terminat procesul de renumărare a deceselor și nu a găsit nicio problemă de raportare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook