Mii de oameni protestează împotriva restricțiilor, la Berlin. „Ne-ați furat libertatea. Corona, alarmă falsă”

Mii de oameni protestează împotriva restricțiilor, la Berlin. „Ne-ați furat libertatea. Corona, alarmă falsă”

Proteste de amploare la Berlin. Cetățenii spun că „epidemia s-a sfârșit”, în timp ce autoritățile arată semne de îngrijorare privind creșterea numărului de cazuri.

Mii de oameni participă la un marș de protest, majoritatea fără mască și fără a respecta distanțarea fizică. „Corona, alarmă falsă”, „Suntem forțați să purtăm botniță” sau „Încetați această panică – dați-ne înapoi drepturile fundametale” sunt câteva dintre mesajele pe care manifestanții le transmit.

Ai au rostit în cor „Suntem aici și avem o voce puternică, pentru că ni s-a furat libertatea”.

Participanții spun că această acțiune, „Sfârșitul pandemiei – ziua libertății”, cum au denumit-o, a fost planificată cu mult timp în urmă și a reunit oameni din întreaga Germanie.

Guvernul german a început relaxarea măsurilor de prevenție la sfârșitul lui aprilie, dar regulile de distanțare au rămas în vigoare, ca și obligația de a purta mască în spațiile publice închise.

Oficialii încearcă să-i facă pe oameni să respecte cu strictețe regulile elementare, fiind îngrijorați de situația din ultimele zile.

Vineri, Germania a înregistrat 955 de cazuri noi, un număr mare în contextul ultimelor săptămâni și un semn de revenire a epidemiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook