Mesajul unui colectiv de medici: „Sunt necesare măsuri drastice, pentru a evita un dezastru în noiembrie”

Mesajul unui colectiv de medici: „Sunt necesare măsuri drastice, pentru a evita un dezastru în noiembrie”

Medicii Philippe Amouyel, Luc Dauchet, Gilbert Deray, Karine Lacombe, Bruno Megarbane, Jimmy Mohamed și Christine Rouzioux avertizează împotriva „unui al doilea val mult mai dificil de gestionat pentru spitale și servicii de terapie intensivă decât primul” și solicită punerea în aplicare a unor „măsuri drastice începând cu acest weekend”.

Confruntați cu accelerarea epidemiei, șapte profesioniști din domeniul sănătății semnează un articol în Journal du Dimanche pentru a avertiza asupra perspectivei unui „al doilea val mult mai dificil de gestionat pentru spitale și unități de terapie intensivă decât primul” . Philippe Amouyel, Luc Dauchet, Gilbert Deray, Karine Lacombe, Bruno Megarbane, Jimmy Mohamed și Christine Rouzioux propun o serie de „măsuri drastice” care urmează să fie puse în aplicare „din acest weekend”. Iată textul lor:

„Toate estimările spun același lucru: dacă nu adoptăm măsuri drastice din acest weekend pentru a încetini circulația virusului responsabil de Covid-19, va trebui să ne confruntăm cu un al doilea val, care este mult mai dificil de gestionat. Fără măsuri puternice de luptă împotriva epidemiei, numărul pacienților internați zilnic la terapie intensivă va fi de aproximativ 650 până la 1 noiembrie, echivalent cu cel de la apogeul primului val, și va depăși 1.200 la mijlocul lunii noiembrie.

Spania, Israel, Marea Britanie, Italia au implementat deja măsuri suplimentare, anumite zone urmând să fie izolate. Situația de sănătate din Franța nu diferă de cea a acestor țări. Așa că este momentul să acționăm rapid și drastic.”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook