Mesajul medicului Alexie către Flavia Groșan: „Transmite-le public românilor să nu refuze terapia cu oxigen, dacă ajung la spital”

Mesajul medicului Alexie către Flavia Groșan: „Transmite-le public românilor să nu refuze terapia cu oxigen, dacă ajung la spital”

Declarațiile Flaviei Groșan au generat o situație periculoasă, în care pacienții nu mai acceptă terapia cu oxigen. Ea susține că protocolul din spitale ucide pacienții Covid și îi sfătuiește să nu refuze oxigenul, care le-ar putea provoca edeme cerebrale. De altfel, Groșan a îndemnat românii care au saturație de 80% să se trateze acasă. Toate sfaturile sunt considerate cel puțin nepotrivite de către specialiști și pot provoca tragedii.

În acest context, medicul infecționist Ion Alexie i-a transmis un mesaj prin care o îndrumă să retragă afirmațiile și să-i sfătuiască pe pacienții Covid să accepte tratamentul recomandat.

„Te sfătuiesc să le spui public românilor și pacienților tăi care ajung la spital să nu refuze oxigenul. De asemenea, ar fi bine să le spui să-și testeze saturația oxigenului din sânge acasă, cu ajutorul pulsoximetrului și dacă sunt hipoxici să meargă la Urgențe și să fie evaluați imediat. Dacă se poate, să coordonezi tratamentele cu medicii din spitale sau să le spui pacienților să colaboreze cu medicii dacă au ajuns în spital”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook