Germania renunță la blocajul total planificat pentru Paște. Merkel își cere scuze și spune că „a fost o greșeală”

Germania renunță la blocajul total planificat pentru Paște. Merkel își cere scuze și spune că „a fost o greșeală”

Cancelarul Angela Merkel anunță că renunță la măsurile severe pe care le-a anunțat ieri, 23 martie. Germania urma să fie în blocaj total pentru cinci zile, în perioada Paștelui. Merkel a recunoscut că ideea de a impune o carantină severă a fost o greșeală și se scuză în fața germanilor.

Planul inițial era de a suspenda majoritatea activităților în intervalul 1 – 5 aprilie. Până și magazinele alimentare urmau să fie închise, cu excepția zilei de 3 aprilie. Proiectul a fost criticat din cauza neajunsurilor logistice, care nu erau lămurite, dar și pentru că nu a fost anterior supus unei bezbateri publice.

„Ideea unui lockdown de Paște a fost propusă cu cele mai bune intenții, deoarece este necesar să gestionăm urgent al treilea val pandemic”, a spus Merkel. „În orice caz, a fost o greșeală – am avut motive justificate, dar planul nu a putut fi implementat într-un timp atât de scurt”.

„Îmi asum integral greșeala. O greșeală trebuie recunoscută și mai presus de toate, trebuie îndreptată”, a adăugat ea. „Îmi dau seama că asta provoacă și mai multă confuzie – regret profund și îmi cer scuze tuturor cetățenilor”.

Merkel a subliniat că și în condițiile în care blocajul de Paști a fost eliminat, deciziile luate ieri vor reprezenta „un cadru bun” pentru a controla al treilea val epidemic.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook