Hong Kong oprește vaccinarea cu Pfizer/BioNTech, după ce au fost descoperite nereguli de ambalare

Hong Kong oprește vaccinarea cu Pfizer/BioNTech, după ce au fost descoperite nereguli de ambalare

Hong Kong suspendă utilizarea vaccinului produs de Pfizer/BioNTech, după ce au fost depistate probleme ale ambalajelor în care este păstrat serul. Capacele dozelor dintr-un anumit lot au defecte de fabricație. Guvernul a luat decizia din motive de precauție și așteaptă rezultatele investigației înainte de a da noi directive.

„Ca măsură de precauție, campania de vaccinare trebuie suspendată pe perioada anchetei”, a transmis guvernul printr-un comunicat de presă.

Cu o zi în urmă, autoritățile din domeniul sănătății au interzis unei clinici să utilizeze vaccinurile, după ce unul dintre medicii săi a declarat public că ar alege vaccinul Pfizer în locul celui chinezesc, produs de Sinovac.

Problema ambalajelor a fost raportată de compania farmaceutică chineză Fosun, care distribuie vaccinurile Pfizer în China. Dozele care aparțin lotului 210102 prezintă probleme de ambalare, spun autoritățile.

Unii cetățeni din Hong Kong au raportat pe social media că programările le-au fost anulate, iar anumite centre de vaccinare au fost închise. „Nu mi-am pierdut încrederea în vaccin, dar sunt dezamăgit că mi-am luat o zi liberă degeaba”, a declarat un bărbat pentru AFP.

Singurul vaccin disponibil în acest moment, în Hong Kong, este cel produs de compania chineză Sinovac.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook