Merkel vrea carantină totală până la Paște. „Avem nevoie de încă 8-10 săptămâni de măsuri drastice”

Merkel vrea carantină totală până la Paște. „Avem nevoie de încă 8-10 săptămâni de măsuri drastice”

Cancelarul german și-a exprimat îngrijorarea legată de noua tulpină depistată în Marea Britanie, care se răspândește cu rapiditate în mai multe zone ale Europei. „Dacă nu reușim să o oprim până la Paște, vom avea o incidență de zece ori mai mare decât în prezent”.

În timpul unei videoconferințe ținute marți, Angela Merkel avertizează că Germania va rămâne sub stare de urgență până la finalul lui martie, dacă autoritățile nu reușesc să transmiterea virală. „Avem nevoie de încă 8-10 săptămâni de măsuri drastice”.

Nemții nu au reușit să aplatizeze curba, în ciuda programului dur de restricții din ultimele săptămâni, care include închiderea școlilor și a magazinelor esențiale, scrie Bloomberg.

Numărul infectărilor și cel al deceselor sau dublat de la sfârșitul lui noiembrie, Germania înregistrând de la începutul epidemiei aproximativ 2 milioane de cazuri și 42.000 de decese.

Nu este clar cât de răspândită este tulpina britanică în Germania, pentru că laboratoarele nu examinează în mod regulat structura virusului.

Autoritățile se întâlnesc pe 25 ianuarie pentru a stabili următorii pași în lupta împotriva Covid-19. Măsurile actuale sunt în vigoare până la finalul lunii, dar este de așteptat să fie extinse pentru o perioadă mai lungă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook