Merck solicită FDA-ului autorizare de urgență pentru pilula anti-Covid pe care o produce

Merck solicită FDA-ului autorizare de urgență pentru pilula anti-Covid pe care o produce

Compania Merck a depus o cerere de autorizare de urgență către Administrația pentru Medicamente din Statele Unite (FDA), pentru pilula experimentală anti-Covid pe care o produce –  molnupiravir. Dacă pastila va fi aprobată, medicamentul, dezvoltat de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, ar fi primul tratament administrat pe cale orală împotriva Covid. Vine în formă de capsulă.

Merck spune că cere autorizare pentru a-i trata pe adulții infectați cu SARS-Cov-2 care au un risc crescut de a dezvolta forme severe sau de a fi spitalizați. Solicitarea se bazează pe un studiu care a fost întrerupt în faza intermediară, deoarece medicamentul funcționa foarte bine în cazul celor 700 de pacienți care au participat.

„Molnupiravir a redus riscul de spitalizare și deces cu aproximativ 50%. 7,3% dintre pacienții care au primit molnupiravir au fost spitalizați sau au decedat după ziua 29 de la randomizare, comparativ cu 14,1% în grupul care a primit un placebo.” Niciun voluntar nu era vaccinat.

„În primele 29 de zile, niciun pacient care a primit molnupiravir nu a decedat, comparativ cu opt decese în rândul celor care au primit placebo.

„Impactul extraordinar al acestei pandemii cere să acționăm de urgență și asta a făcut echipa noastră prin faptul că a depus cererea pentru monlupiravir în primele 10 zile de la aflarea rezultatelor”, spune președintele și CEO-ul Merck, Robert Davis.

Rezultatele studiului nu au fost publicate și nici nu au fost revizuite de experți independenti.

Merck își propune să producă 10 milioane de scheme de tratament până la finalul lui 2021. Guvernul SUA a cumpărat în avans 1,7 milioane.

Sursa: CNN

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook