„Medicii primesc bani dacă declară un pacient pozitiv la Covid”. Afirmația pentru care a fost demis șeful secției de boli infecțioase de la Raymond-Poincarépe

„Medicii primesc bani dacă declară un pacient pozitiv la Covid”. Afirmația pentru care a fost demis șeful secției de boli infecțioase de la Raymond-Poincarépe
Foto: Christian Perronne, specialist în boli infecțioase 

Administrația spitalelor din Paris a anunțat că l-a demis din funcția de șef al departamentului de boli infecțioase și tropicale de la spitalului Raymond-Poincarépe pe specialistul Christian Perronne, în urma declarațiilor acestuia conform cărora „pacienții cu Covid reprezintă un avantaj financiar pentru medici”, comentarii considerate „nedemne de funcția pe care o deține”. Asistența publică Paris (AP-HP) indică, de asemenea, că a depus o plângere în fața Ordinului Medicilor împotriva profesorului Perronne.

„În ultimele luni, în contextul crizei de sănătate, profesorul Christian Perronne a făcut comentarii considerate nedemne de funcția pe care o exercită. Colegiul de etică a fost sesizat, iar persoana în cauză a fost avertizată printr-o scrisoare, care însă nu a fost luată în considerare”, explică AP-HP într-un comunicat de presă.

Specialistul în boli infecțioase era în vizorul Ordinului Medicilor și al AP-HP pentru remarcile controversate legate de hidroxiclorochină. El a afirmat că prescrierea acestui tratament, promovat și de profesorul Didier Raoult (dar care nu și-a demonstrat eficiența împotriva Covid-19), ar fi făcut posibilă evitarea a 25.000 de decese în Franța. De asemenea, el i-a acuzat pe medicii de la Spitalul Universitar din Nantes că „l-au lăsat să moară pe cumnatul său, refuzând să-i administreze hidroxiclorochina.

În octombrie, el a provocat controverse afirmând că „un medic generalist care declară un test Covid pozitiv pentru unul dintre pacienții săi, (…) primește bani”. De altfel, a susținut că pentru serviciile de terapie intensivă ar exista un beneficiu financiar dacă pacienții Covid ar fi internați pentru „un timp mai lung”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook