Medicii de terapie intensivă solicită autorităților germane să reintroducă măsuri severe de combatere a epidemiei

Medicii de terapie intensivă solicită autorităților germane să reintroducă măsuri severe de combatere a epidemiei

Asociația germană a medicilor de terapie intensivă solicită reintroducerea urgentă a restricțiilor dure, pentru a bloca al treilea val de Covid-19. Autoritățile tocmai le-au relaxat. „Pe baza datelor pe care le avem și datorită răspândirii variantei britanice, susținem cu tărie să ne revenim la carantină cât mai repede posibil, pentru a preveni un al treilea val”, a declarat Christian Karagiannidis, director științific al asociației de medicină de terapie intensivă DIVI.

Dacă guvernul și regiunile nu restabilesc imediat restricții severe, numărul pacienților din terapie intensivă, care în prezent se ridică la 2.800, ar putea crește rapid la „cinci sau șase mii” dacă „oferim virusului posibilitatea de a se răspândi“, a spus el pentru Radio RBB.

„Nu avem nimic de câștigat dacă ne relaxăm în următoarele două săptămâni sau după, pentru că vom atinge rapid un nivel ridicat și va fi de două ori mai dificil să reducem cifrele”, avertizează medicul.

Prudență

Autoritățile de sănătate germane avertizează de câteva zile cu privire la impactul celui de-al treilea val de infecție, legat de răspândirea variantei britanice. „Extrapolarea tendințelor arată că ar trebui să ne așteptăm la un număr mai mare de cazuri în prima săptămână a lunii aprilie decât la Crăciun”, a avertizat Institutul Robert Koch, responsabil cu monitorizarea epidemiologică.

Șeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a estimat joi că „al treilea val a început deja în Germania”.

Barurile, restaurantele, spațiile culturale și sportive sau magazinele neesențiale rămân închise în Germania. Pe de altă parte, școlile și grădinițele s-au redeschis de la sfârșitul lunii februarie, dar la jumătate din capacitate.

Angela Merkel și liderii celor 16 landuri urmează să facă un bilanț și să negocieze posibile noi măsuri pe 22 martie.

Sursa: Le Matin

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook