Medicii britanici le solicită femeilor transsexuale să folosească ruj și să poarte rochii pentru a primi îngrijire medicală

Medicii britanici le solicită femeilor transsexuale să folosească ruj și să poarte rochii pentru a primi îngrijire medicală

O parte din medicii din Marea Britanie le cer femeilor transgender să se dea cu ruj și să poarte haine de damă pentru a-și dovedi genul și pentru a fi eligibile să primească tratament, conform The Independent. Membrii parlamentului britanic au audiat martori care au denunțat transfobia cadrelor medicale, în timpul unei discuții legate de reformarea Gender Recognition Act (GRA), care a avut loc pe 13 mai. Actul solicită în prezent persoanelor transgender să aducă dovezi detaliate legate de procedura de schimbare de sex pentru a primi îngrijiri medicale.

Dr. Harriet Hutchinson, de la Action for Trans Health Durham, le-a spus parlamentarilor că definiția schimbării de sex din GRA este rigidă și îi forțează persoanele trans să adere la stereotipuri legate de feminitate sau masculinitate pentru a avea acces la îngrijiri medicale.

Hutchinson a spus comisiei că medicii se folosesc de îndrumările actuale pentru a chestiona femeile transgender în legătură cu genul și pentru a le critica pentru că nu folosesc ruj și nu vin îmbrăcate în rochii la consult.

„Ideea de a fi nevoit să-ți demonstrezi genul este foarte limitată și forțează persoanele trans să se rezume la stereotipuri ale societății pentru a primi un diagnostic”.

Activiștii și organizațiile pentru drepturile transsexualilor solicită reformarea actului și adăugare unor definiții mai incluzive privind schimbarea de sex.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook