Mathias Wargon, medic urgentist: „Sfaturile colegilor privind o nouă izolare încep să mă calce pe nervi”

Mathias Wargon, medic urgentist: „Sfaturile colegilor privind o nouă izolare încep să mă calce pe nervi”

Confruntat cu reluarea epidemiei în Franța, Mathias Wargon, șeful departamentului de urgență SMUR de la spitalul Delafontaine din Saint-Denis, Franța, nu a dorit să comenteze o potențială reizolare și a adus critici dure colegilor care își dau cu părerea pe această temă.

Franța a înregistrat joi 16.096 de cazuri noi de Covid-19, un record de la lansarea testelor în masă, potrivit datelor publicate joi seară.

Semn că epidemia progresează: ponderea pacienților pozitivi dintre cei testați (rata de pozitivitate) continuă să crească, ajungând la 6,5% față de 6,2% miercuri și 5,4% săptămâna trecută.

Specialistul în boli infecțioase, Karine Lacombe, s-a pronunțat joi cu privire la o posibilă nouă izolare. „Ar fi trebuit să carantinăm din nou cetățenii”, a spus ea.

„Societatea și politicienii trebuie să decidă”

Această opinie medicală asupra unei decizii politice l-a enervat pe Mathias Wargon, șeful departamentului de urgență SMUR al spitalului Delafontaine, invitat vineri într-o emisiune la postul de radio RMC.

„Ar trebui să ne izolăm sau nu? Nu știu și recunosc că sfaturile medicilor încep să mă calce pe nervi! (…) Izolarea permite spitalelor să nu se aglomereze prea mult. Dar eu nu sunt în guvern, nu știu multe despre economie, cultură, așa că este rolul guvernului de a spune dacă izolarea este indicată sau nu. Societatea și politicienii trebuie să decidă.”.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook