Măsurile guvernelor de carantinare și testare crescută nu reduc mortalitatea

Măsurile guvernelor de carantinare și testare crescută nu reduc mortalitatea

Studiul Lancet: închiderea frontierelor, izolarea completă și testarea crescută nu sunt asociate cu o mortalitate mai mică datorată COVID-19

Un studiu publicat marți de către Lancet a evaluat diferitele măsuri pe care guvernele le-au luat pentru a răspunde pandemiei coronavirusului. Rezultatul te-ar putea surprinde.

Potrivit autorilor studiului, trei măsuri care au fost considerate ca fiind extrem de semnificative în controlul răspândirii virusului (închideri rapide de frontieră, izolare totală și testări pe scară largă) s-au dovedit a nu fi „asociate cu scăderea mortalității prin”.

Raportul a menționat că guvernele au pus în aplicare măsuri pe tot globul care „au variat considerabil în ceea ce privește restrictivitatea intervențiilor, acceptarea implementării pe scară largă și presupusa eficacitate în reducerea transmiterii bolilor”.

Raportul a menționat în mod special că: „Deși măsurile de izolare implementate în țări precum China, Coreea de Sud și Taiwan au redus cazurile noi cu mai mult de 90%, acest lucru nu s-a intamplat în multe alte țări precum Italia, Spania și Statele Unite.

Ce a generat discrepanțele? „Respectarea mai puțin optimă a regulilor de către populație în democrațiile occidentale poate fi un factor important care contribuie la variația rezultatelor dintre diferitele țări”.

Interesant este că raportul a constatat că doi factori importanți în rata de mortalitate a unei țări sunt prevalența obezității și un PIB pe cap de locuitor mai mare – doi indicatori ai averii personale.

În altă ordine de idei, izolarea și închiderea frontierelor au fost asociate cu rezultate mai bune ale ratei de vindecare, deoarece probabil au ajutat la reducerea presiunii pe sistemele spitalicești și la îmbunătățirea timpilor de recuperare a pacienților.

Descoperirile au implicații privind continuarea măsurilor de izolare care au dus la creșterea șomajului la niveluri istorice și au stopat activitățile economice în Statele Unite. Numărul cazurilor detectate de coronavirus a crescut în Statele Unite în ultimele săptămâni; cu toate acestea, numărul de decese raportate zilnic nu a crescut, deși multe sectoare ale economiei s-au redeschis.

Articolul complet aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook