Măsuri extreme de siguranță într-o școală din Thailanda. Copiii sunt ținuți în cuburi de plastic

Măsuri extreme de siguranță într-o școală din Thailanda. Copiii sunt ținuți în cuburi de plastic
Foto: Twitter @Gina Weiss

Se joacă singuri, înconjurați de plexiglas sau în cuburi de plastic. Acest protocol a fost instituit de administrația școlii Wat Khlong Toey din Bangkok, Thailanda, pentru elevii săi. Măsuri extreme fără de care nu ar fi fost capabili să-și redeschidă ușile la începutul lunii iulie. Cei 250 de copii care își desfășoară cursurile acolo au lipsit de la școală începând mijlocul lunii martie.

Profesorii și administrația școlii au profitat de lunile de izolare pentru a perfecționa un plan strict de redeschidere.

Clasele nu trebuie să depășească 25 de elevi. Locurile de carantină sunt folosite pentru studiu și joacă. Astfel, copiii sunt separați prin pereți de plastic și fiecare are propriile lui jucării. Poartă mască și, după caz, le pot fi oferite viziere.

Responsabilizarea copiilor

La intrarea în școală, copiilor li se ia temperatura. Odată ajunși în clase, au la dispozitie gel hidroalcoolic, chiuvete și săpun, astfel încât elevii să se spele pe mâini în mod regulat. Mânerele, scaunele și mesele sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi.

Măsurile de prevenție le sunt explicate copiilor într-un mod ludic, astfel încât chiar și cei mai mici să înțeleagă nevoia de a le respecta.

De la redeschiderea școlii Wat Khlong Toey nu au fost detectate cazuri de coronavirus. Deși Thailanda permite acum școlilor din toată țara să relaxeze măsurile de siguranță, această unitate de învățământ a ales să continue aplicarea protocolului său, pentru a menține copiii și profesorii în siguranță.

Thailanda a înregistrat aproximativ 3.500 de cazuri de coronavirus si are 58 de decese, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook