Masca împiedică dezvoltarea comportamentală a copiilor. „Întârzie dezvoltarea limbajului”, devin antisociali

Masca împiedică dezvoltarea comportamentală a copiilor. „Întârzie dezvoltarea limbajului”, devin antisociali

Psihologii din Franța au semnat un apel pentru a avertiza că purtarea unei măști poate avea consecințe grave asupra dezvoltării copiilor. Într-o scrisoare publicată în paginile Le Figaro, semnată de neuropsihiatrul Boris Cyrulnik, dar și de psihologii Anna Cognet și Célia du Peuty, profesioniști din domeniul sănătății vorbesc despre „dezastrul” care va urma, dacă nu se iau măsuri. Întârzierea dobândirii limbajului sau problema sociabilității sunt doar câteva dintre aspectele care provoacă îngrijorare.

„Este complicat să consolezi un bebeluș în timp ce porți o mască”

Părinții nu-și fac prea multe griji, dar constată că „nu este cel mai potrivit pentru bebeluși, observăm asta imediat deoarece copilul nostru, de exemplu, o scoate de fiecare dată”.

„Educatoarele și asistentele medicale mi-au confirmat că au observat că situația dăunează bunăstării bebelușilor. Consolarea unui bebeluș în timp ce porți o mască este complicată. Interacțiunea este dificilă sau chiar imposibilă”, spune psihologul Anna Cognet.

„Risc de întârziere”

Prin urmare, masca perturbă confortul copiilor mici, dar și mai rău, poate interfera cu dezvoltarea lor: „Există riscul întârzierii dobândirii limbajului, expresiile faciale find blocate de mască”, explică ea.

Pentru a rezolva problema, psihologul propune vaccinarea cu prioritate a personalului din creșe și înlăturarea obligației de a purta mască în spații deschise.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook