Marea Britanie vrea să declare ilegale toate călătoriile internaționale, până când toți britanicii vor fi vaccinați

Marea Britanie vrea să declare ilegale toate călătoriile internaționale, până când toți britanicii vor fi vaccinați

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a vorbit despre posibilitatea de scoate călătoriile internaționale în afara legii, până când toți adulții din Marea Britanie vor fi vaccinați. Într-un interviu acordat pentru BBC Breakfast, Grant Shapps a declarat că deplasările în străinătate vor depinde de „cei care se vor vaccina” în Marea Britanie – și potențial în străinătate.

Declarația vine după ce guvernul britanic a dezvăluit planurile de carantină hotelieră pentru cei ce sosesc în Marea Britanie, cu sancțiuni de până la 10 ani de închisoare pentru persoanele care nu declară o vizită în Portugalia sau în alte țări de pe „lista roșie”.

-„Există atât de multă îngrijorare din partea multor oameni, inclusiv, desigur, a industriei turismului, cu privire la modul în care se va termina acest lucru – deci care este calea, cum se va schimba acest lucru?”, a întrebat moderatoarea Louise Minchin.

„Când toată lumea va fi vaccinată”, a spus Shapps. Guvernul se așteaptă ca programul să fie finalizat în toamnă.

-„Până când nu se va face acest lucru, restricțiile nu vor fi ridicate?”

„Da”, a răspunde ministrul, înainte de a vorbi despre anunțul premierului legat de relaxarea unor restricții, planificată pe 22 februarie. „Va trebui să așteptăm ca și alte țări să ne ajungă din urmă, pentru a realiza deblocarea internațională”, adăugă el.

Shapps a mai declarat pentru BBC Breakfast că pedepsele cu închisoarea de până la 10 ani pentru persoanele care au mințit în formularul de localizare a pasagerilor sunt adecvate.

„Cred că publicul britanic se aștepta la o acțiune destul de puternică”, a spus el.

Într-o altă declarație care supără industria turismului, domnul Shapps i-a avertizat pe viitorii turiști să nu-și facă niciun plan pentru la vară.

„Cei care se gândesc să rezerve o vacanță în circumstanțele actuale, rețineți că nu puteți face acest lucru în mod legal, pentru moment”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook