Marea Britanie speră că va avea un vaccin la începutul anului viitor

Marea Britanie speră că va avea un vaccin la începutul anului viitor

Guvernul britanic speră să primească un vaccin împotriva coronavirusului la începutul anului viitor, a declarat luni (7 septembrie) ministrul Sănătății, Matt Hancock. Întrebat despre progresul vaccinului produs de compania farmaceutică britanică AstraZeneca, ministrul a spus că a „semnat deja un contract pentru 30 de milioane de doze”.

De fapt, ei încep deja să fabrice aceste doze, înainte de aprobarea vaccinului, […] așa că, dacă este aprobat, vom fi gata să îl distribuim”, a adăugat Matt Hancock la radio LBC. Dacă „cel mai bun scenariu” ar fi un vaccin aprobat anul acesta, Matt Hancock a apreciat „că cel mai probabil se va întâmpla la începutul anului viitor, în primele luni ale anului viitor”.

Proiectul de vaccin al celor de la AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford naște așteptări mari, în special în Marea Britanie, cea mai afectată țară din Europa în ceea ce privește decesele cauzate de boala Covid-19 (41.551 decese).

Numărul persoanelor infectate a crescut în ultimele zile, cu aproape 3.000 de cazuri noi înregistrate duminică, o creștere „îngrijorătoare”, potrivit ministrului sănătății. El a subliniat că tinerii, în special cei cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, au reprezentat un procent important din aceste cazuri și a reamintit necesitatea respectării măsurilor de prevenție. 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook