Marea Britanie| Se reînchid barurile pentru a deschide școlile. „O problemă de prioritate”

Marea Britanie| Se reînchid barurile pentru a deschide școlile. „O problemă de prioritate”

Care va fi prioritatea? Situația de sănătate în fața creșterii numărului de cazuri nu este în măsura de a liniști autoritățile britanice. În timp ce premierul Boris Johnson a amânat a doua fază a ieșirii din izolare, autoritățile se gândesc deja la începutul anului școlar.

Profesorul Graham Medley, membru al grupului științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) consideră că ar trebui să fie făcute compromisuri pentru a limita posibilitățile oamenilor de a se aduna în număr mare.

„Cred că ne aflăm într-o situație în care majoritatea oamenilor consideră că deschiderea școlilor este o prioritate pentru sănătatea și bunăstarea copiilor, dar atunci când vom face acest lucru, vom reconecta multe familii. De fapt, închiderea altor rețele, altor activități, poate fi necesară pentru a ne permite să deschidem școli ”, a spus el pentru BBC4.

„O problemă de prioritate”

Pub-urile s-au redeschis în Anglia la începutul lunii iulie, dar este posibil să fie închise din nou în septembrie. „Se poate pune problema compromisurilor pe care le faci. Este vorba de prioritate. Credem că pub-urile sunt mai importante decât școlile? ”, a întrebat profesorul Medley, răspunzând direct comentariilor lui Boris Johnson din cadrul unei conferințe de presă desfășurată vineri.

Acesta din urmă a insistat că ar trebui făcute compromisuri, în timp ce consilierul său în domeniul sănătății, Chris Whitty, a considerat că Marea Britanie și-a atins limita în ceea ce privește redeschiderea după izolare. „Dacă vrem să facem mai multe lucruri în viitor ar putea fi necesar să reducem activitatea unora […] Ideea că putem deschide totul și în același timp putem ține virusul sub control este în mod clar greșită ”, a comentat Whitty. Boris Johnson, la rândul său, a dat asigurări că revenirea copiilor la școală ar trebui să fie prioritară.

Marea Britanie este țara europeană cea mai afectată de pandemie de coronavirus, cu 49116 de morți.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook