Marea Britanie| Şcolile sunt îndrumate să angajeze mai mulți profesori de culoare

Marea Britanie| Şcolile sunt îndrumate să angajeze mai mulți profesori de culoare
Nadhim Zahaw, secretarul Educației din Marea Britanie. Foto: AP

Școlile trebuie să angajeze mai mulți profesori negri pentru a „reprezenta și motiva elevii”, spune Nadhim Zahawi, noul secretar pentru educație. El le-a transmis directorilor de şcoli la conferința anuală a sindicatului liderilor școlari NAHT că este „esențial” ca profesoratul să fie o „profesie incluzivă” care să reflecte comunitățile și familiile elevilor.

Într-unul dintre primele sale discursuri majore de după numirea în funcție, Zahawi a spus că este „absolut hotărât să vadă îmbunătățiri”.

Frances Akinde, directorul școlii Rivermead din Gillingham, Kent, a declarat că doar 0,2% dintre directorii din Marea Britanie sunt atât negri, cât și femei și l-a întrebat pe Zahawi dacă se angajează să crească diversitatea şi în funcțiile de conducere.

Secretarul pentru educație, care s-a născut în Bagdad și a fugit în Anglia împreună cu familia sa în anii 1970, a recunoscut faptul că, la nivel de conducere, „rasele nu sunt reprezentate în mod egal” și că „nu sunt destui profesori negri”.

El spune că cifrele diversității nu sunt „suficient de bune” și că Guvernul „trebuie să meargă mai departe” pentru a aborda problema, adăugând: „Vreau să ne asigurăm că vom continua să încurajăm mai mult candidați negri și minoritari în profesie.”

„Nu îi poți ajuta dacă nu sunt acolo” 

Anterior, el a promis că va aborda absenteismul persistent al elevilor, spunând: „O altă prioritate cheie pentru mine va fi să ajung la rădăcina a ceea ce determină absența persistentă a copiilor.

„Copiii care pierd cel mai mult din faptul că nu sunt la școală sunt probabil cei care se descurcă mai puțin bine – vulnerabili, defavorizați. Nu îi puteți ajuta dacă nu sunt acolo”.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook