Marea Britanie reactivează spitalele modulare construite la începutul pandemiei. A cincea zi consecutivă cu peste 50.000 de cazuri Covid-19

Marea Britanie reactivează spitalele modulare construite la începutul pandemiei. A cincea zi consecutivă cu peste 50.000 de cazuri Covid-19

Marea Britanie a reactivat spitalele modulare construite la începutul pandemiei și a închis școlile primare din Londra, pentru a contracara răspândirea rapidă a unei variante mai infecțioase a coronavirusului.

Anunțul a venit la doar câteva zile după ce Spitalul Royal London a transmis angajaților că se află acum în „scenariul de dezastru” și că nu poate oferi îngrijiri critice la nivel înalt.

Marea Britanie a raportat sâmbătă 57.725 de cazuri noi. Pentru a cincea zi consecutivă, țara a depășit 50.000 de cazuri zilnice de contaminare. Autoritățile sanitare înregistrează, de asemenea, 445 de decese legate de Covid-19 în 24 de ore.

Capitala este una dintre zonele cele mai afectate de noua variantă a coronavirusului, cu până la 70% mai contagioasă, iar guvernul a decis să închidă toate școlile primare din Londra, anulând o decizie luată cu două zile în urmă.

Spitalele din capitala britanică sunt supuse unei presiuni enorme din cauza pandemiei de coronavirus. În cel puțin trei instituții, secțiile de terapie intensivă erau „pline” în ajunul Anului Nou.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook