Marea Britanie lansează o campanie de testare în masă pentru a depista cazurile de infectare cu tulpina sud-africană

Marea Britanie lansează o campanie de testare în masă pentru a depista cazurile de infectare cu tulpina sud-africană

A sosit momentul mobilizării generale în Marea Britanie, țara cea mai afectată de pandemie, cu peste 106.000 de decese. Autoritățile britanice au lansat luni (1 februarie) o operațiune masivă de testare, în opt zone din Anglia. Au fost detectate cazuri ale variantei sud-africane, unele fără să fie legate de călătorii recente. În total, regiunile în cauză (zone din Londra, West Midlands, est, sud-est și nord-vest) însumează aproximativ 80.000 de locuitori.

Începând cu 22 decembrie, au fost depistate 105 cazuri ale acestei variante, împotriva cărora unele dintre vaccinuri în uz par a fi mai puțin eficiente, potrivit Departamentului britanic de Sănătate. În ultimele zile, au fost identificate 11 cazuri care nu au fost legate de călătorii recente.

„Este vital să facem tot ce putem pentru a opri transmiterea acestei variante”, a declarat ministrul sănătății, Matt Hancock, solicitând tuturor celor care locuiesc în zonele afectate să fie testați, fie că prezintă sau nu simptome.

Carantină obligatorie

De la depistarea primelor cazuri ale acestei variante în Regatul Unit, la sfârșitul lunii decembrie, guvernul a interzis toate legăturile aeriene directe cu Africa de Sud și a închis frontierele pentru sosirile din aproximativ 30 de țări considerate expuse riscului. La aceste restricții va fi adăugată în curând obligația carantinării obligatorii la hotel pentru călătorii cărora nu li se va putea refuza intrarea pe teritoriul britanic.

Deja confruntat cu o variantă mai contagioasă, care a condus la o creștere a numărului de cazuri și la o a treia izolare, Marea Britanie intenționează să lupte împotriva importului de noi variante care sunt mai transmisibile și împotriva cărora vaccinurile actuale ar fi mai puțin eficiente.

Sursa: Le Monde

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook